DYRT ELLER BILLIGT !? ...TÄNKTE INTE PÅ DET...

Kommer Ni ihåg Peter Dalles sketcher från Lorry när han besöker patent verket. En ny snurra som översätter alla språk.  Fantastisk humor.

 

Det finns vissa saker man inte tänker på som svensk - som är vana vid Systembolaget - när man köper viner i USA.

Vi hör ibland människor som kommenterar våra priser.

Därför har vi gjort ett par tankenötter att fundera på:

Vi är en liten vingård och vår produktion är dimensionerad efter vår storlek.  Mindre produktion innebär dyrare omkostnader.

 

Det är lätt att jämföra ett boutique winery i Napa mot jättar som Gallo och liknande när man står i butiken och jämför priser. Att göra 5,000 liter vin mot 10 miljoner liter påverkar både kvalitet och pris. (Ja, glögg är vin...)

Systembolaget köper in miljontals liter och kan därför också erbjuda ett annat pris än vad vi kan göra.

 

Vi använder ett kvalitetsvin, och vi gör glöggen här i Napa Valley.  Detta fantastiska vin, tillsammans med kvalitetssäkrade kryddor importerade från Sverige (non-GMO), innebär att vår glögg kostar mer att producera.  Alltför många tror att det inte spelar någon roll vilket vin eller vilka kryddor man använder, vilket är helt fel. Både smak och kvalitet blir lidande om basingredienserna är mindre bra.  Det är därför Ni inte har hittat äkta svensk glögg i USA tidigare.

Våra glöggmakare pendlar mellan Sverige och Napa Valley för att se till att glöggen är av Äkta Svensk Kvalitet.  Det finns ingen producent i USA som lägger ned så mycket tid och arbete - eller har rätt kunskap - för att kvalitetssäkra en glögg.  Vi håller inte tillbaka på någonting för att få en unik produkt, därför hoppas vi på bra uppslutning från våra skandinaviska systrar och bröder.

Tack för att Ni stöder svenskt företagande när Ni köper svenskt i USA. I gengäld ser vi till att Ni får en underbar glögg till Ert Julfirande.